Cascais: Vila Bicuda / Lissabon: tram / Sintra: Paleis van Pena / Cabo da Roca / Bélem: Monument van de Ontdekkingsreizen © copyright dutchmarco

VOORWOORD.

Landkaart Portugal

In het vroege voorjaar van 2012 besloten wij om in mei van dat jaar er even tussenuit te gaan naar een zonnige bestemming. Lekker van het mooie weer genieten, verblijven in een goed hotel of appartement met zwembad, dan daar wat wandelen en wij wilden de stad Lissabon in Portugal bezoeken, want die stond nog steeds op ons wensenlijstje om samen eens te bezoeken. Rina was daar een paar jaar eerder al eens geweest met een vriendin en was met enthousiaste verhalen over deze stad thuisgekomen. Wij hoefden niet zo nodig in de stad zelf een hotel of appartement te hebben en zochten iets in de omgeving.
Op het internet vonden wij goede beoordelingen van het appartementenpark Vila Bicuda. Zoals men dat zo mooi omschreef op de website: "Ruim opgezet resort met comfortabele appartementen voorzien van alle comfort. Het complex ligt rustig in een groene omgeving". Er waren verschillende soorten appartementen te huur, waaronder in één verdieping en in twee verdiepingen.
Een uitstekend viersterrencomplex, gelegen even buiten het centrum van de plaats Cascais aan de Costa de Lisboa. Cascais ligt dan wel circa 30 kilometer ten westen van Lissabon, maar er is een goede treinverbinding. Het treinstation bevindt zich in het centrum van Cascais. De treinrit langs de kust duurt circa drie kwartier en eenmaal in Lissabon stap je uit in het centrum van de stad. Dat leek ons helemaal goed, en dat bleek het later ook te zijn.
Wij boekten onze reis en het verblijf in een tweeverdiepingen appartement via het internet bij touroperator Jiba. Daarbij zaten inbegrepen de heen- en terugvlucht van Schiphol naar Lissabon met Transavia en de transvers van het vliegveld naar het appartementenpark vice versa.


Cascais

Het appartementenpark Vila Bicuda ligt in een rustige buitenwijk van de plaats Cascais. Naar het centrum/treinstation was het een kleine drie kwartier lopen, met de taxi 10 minuten. Een taxi vanaf het park bestelden wij via de parkreceptie, bij terugkomst in Cascais was er een taxistandplaats bij het treinstation en een rit kostte ons tussen de 5 en 6 euro (in 2012).
Wij hebben er veel gelezen, gewandeld, een dag gefietst, lekker geluierd in en om het appartement en aan het zwembad, en zijn drie keer naar Lissabon geweest. Twee keer met de trein en eenmaal met de auto. Lissabon is een prachtige stad, waar veel te zien en te doen is.
Wij hebben via de parkreceptie voor een week een auto gehuurd en hebben daarmee een aantal bezienswaardigheden in de buurt kunnen bezoeken, dat was ideaal. Mochten wij ooit nog eens naar dit appartementenpark terug gaan, dan zullen wij een auto voor de gehele periode huren, want dat is toch wel heel erg makkelijk, vooral ook, omdat het complex wat buiten het centrum van Cascais ligt en er in de wijde omgeving voldoende valt te bezoeken.

Het appartement dat wij tot onze beschikking hadden, eigenlijk moet ik het een bungalow noemen, was echt fantastisch. Het was schoon, ruim (in twee verdiepingen), van alle gemakken voorzien en werd dagelijks schoongemaakt. Aan de achterkant hadden wij een eigen patio met tuinmeubilair, grenzend aan het grote grasveld tussen de appartementen in, met uitzicht op één van de zwembaden.
Zover wij gezien hebben, lagen de gelijkvloerse appartementen in het centrum van het resort, boven en naast de winkels. Dit leek ons qua rust, uitzicht en comfort een stuk minder, dan waar wij de beschikking over hadden.

Het appartementenpark van bovenaf
Het appartementenpark van bovenaf.

De voorzieningen binnen het resort waar wij mee te maken hebben gehad, waren uitstekend. Het personeel was vriendelijk, in de receptie sprak men Engels en in de winkels kwamen wij er met de Engelse- en gebarentaal ook prima uit. Het terrein werd netjes onderhouden, evenals de twee zwembaden. De ligbedden en parasols bij het zwembad waren gratis. Het zwembad is ook geschikt voor de kleintjes en voor hun was er tevens een speeltuintje. Bij de bakker was er een keur aan brood en gebak en bestond de mogelijkheid om binnen, of buiten op het terras, iets te gebruiken. Zo kon men er ontbijten, koffie drinken of lunchen. In de kleine supermarkt was van alles te koop, zoals onder andere flessen drinkwater, verse groeten en fruit. Op 20 minuten loopafstand van het park was er een grote supermarkt van Lidl.
Wij hadden in de beoordelingen van dit resort gelezen, dat het restaurant op het terrein smakelijke maaltijden zou serveren. Een beetje jammer was het, dat toen wij er waren de ruimte van het restaurant helemaal leeg stond en dat men aan het zoeken was naar een nieuwe restauranthouder. Toch hebben wij 's avonds heerlijk gegeten, want in het appartement hadden wij de beschikking over een volledig ingerichte keuken, met kookplaat/oven, magnetron, koelkast en vaatwasser.
Wij hebben een fantastische vakantie gehad en hebben heerlijk van de rust en het luxe comfort genoten. Daar kijken wij met een goed gevoel op terug.

Veel plezier bij het lezen van onze belevenissen aan dit stukje van de Portugese Atlantische kust.


Logo

[ VERDER naar DAG 1 - op reis naar Cascais in Portugal ]

[ Home van dit reisverslag ]Logo Portugal

Naar bovenkant van de pagina.


Best te bekijken met beeldschermresolutie van 1280 x 1024 met IE-7+

copyright © DutchMarco 2012
all rights reserved

Last updated 17.5.2014