Santa Susanna: strand / Barcelona: Casa Milŗ / Santa Susanna: Aqua Hotel Onabrava / Spaanse trein / Barcelona: Parque GŁell © copyright 2009 dutchmarco


Landkaart Spanje

     

VOORWOORD.

In het vroege voorjaar van 2009 besloten wij om in mei van dat jaar er even tussenuit te gaan naar een zonnige bestemming. Lekker van het mooie weer genieten, verblijven in een goed hotel met zwembad, dan daar wat wandelen en wij wilden de stad Barcelona in Spanje bezoeken, want die stond nog steeds op ons wensenlijstje. Daar waren wij nog nooit geweest en wij hadden vernomen, dat die stad zeker een bezoek waard was. Wij hoefden niet zo nodig in de stad zelf een hotel te hebben en zochten iets in de omgeving.
Op het internet vonden wij goede beoordelingen van het Aqua Hotel Onabrava. Een uitstekend viersterrenhotel, nagenoeg aan het strand, in het plaatsje Santa Susanna aan de Costa Brava. Santa Susanna ligt dan wel een stukje ten noorden van Barcelona, maar er is een goede treinverbinding. Het treinstation in Santa Susanna ligt vlakbij het hotel, de treinrit langs de kust duurt circa 5 kwartier en eenmaal in Barcelona stap je uit in het centrum van de stad. Dat leek ons helemaal goed, en dat bleek het later ook te zijn.
Wij boekten onze reis bij touroperator Sudtours Vliegvakanties. Daarin zaten inbegrepen de heen- en terugvlucht van Schiphol naar Barcelona met Transavia, de transvers van het vliegveld naar het hotel vice versa en het hotel halfpension, dus met ontbijt en diner.


Santa Susanna hotels

Toen wij eenmaal in Spanje waren, hebben wij veel gewandeld, lekker geluierd aan het zwembad en zijn met de trein drie keer naar Barcelona geweest. Barcelona is een prachtige stad, waar veel te zien en te doen is. Het hotel was echt super en de maaltijden in buffetvorm waren prima verzorgd.
Wij hebben een fantastische vakantie gehad en kunnen daar met een goed gevoel op terugkijken.

Veel plezier bij het lezen van onze belevenissen aan dit stukje van de Spaanse Middellandse zeekust.

[ VERDER naar DAG 1 - op reis naar Santa Susanna in Spanje ]

[ Home van dit reisverslag ]logo

Naar bovenkant van de pagina.


Best te bekijken met beeldschermresolutie van 1280 x 1024 met IE-7+

copyright © DutchMarco 2009
all rights reserved

Last updated 7.6.2013